Black & Red Angus

Black & Red Angus

Oorsprong in de Schotse graafschappen Aberdeen & Angus

Het ras komt oorspronkelijk uit de twee Schotse graafschappen Aberdeen en Angus. Omdat de Angus op een sober rantsoen goed groeit worden de dieren ingezet voor natuurbeheer op de Schotse schrale weiden. Daarom wordt de Black Angus ook wel Schotse rots genoemd, als onderdeel van het landschap. Vanwege de goede kwaliteit van het vlees wordt het ras nu over de hele wereld gefokt. Vooral in Zuid & Noord Amerika en Australië is de Angus erg populair.

Kenmerken van de Angus 

De Angus heeft een  rode (Red-Angus) of zwarte (Black-Angus) vacht. De runderen hebben een vriendelijk karakter, zijn hoornloos en kalven probleemloos af.  Daarom is het een makkelijk en veilig ras om op een boerderij te houden.

Onze runderen

Momenteel bestaat de kudde uit twintig dieren: Zeven ouderdieren en 13 stuks jongvee van pasgeboren tot 2, 5 jaar oud.

Smakelijk vlees

Onze runderen worden in hun geheel afgenomen door twee bijzondere restaurants; hotelvillaruimzicht.nl en eet-lokaal.com. Beide restaurants werken hoofdzakelijk met lokale producten, die direct van de producent naar het restaurant gaan.